Minőség a kommersz helyett
PC Aréna Blog

Minőség a kommersz helyett

May 08, 2019

Mindig is érdekelt, hogy mi a különbség a minőségi és a kommersz, kevésbé jó minőségű IT eszközök között.

Mivel a PC Aréna csak a minőségi eszközöket gyártó brandek termékeivel dolgozik, elég pontos fogalmaim vannak arról, hogy mit jelent a minőség.

Rugaszkodjunk el a hétköznapi képzettársításoktól, és vegyük végig abszolút racionálisan:

Csak az lehet minőségi, ami új?

A minőség sokkal inkább az elkészítés módszerétől és a felhasznált alapanyagoktól függ, a válaszunk tehát határozott nem: távolról sem biztos, hogy minőségi termékhez jutsz, ha új terméket vásárolsz… 

Minél drágább, annál jobb a minősége?

Igen, ez részben igaz. Ha új eszközre vágysz és a vezető világmárkák közül válogatsz, könnyen lehet, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.

Biztos, hogy a legfrissebb igények szerint gyártott, high-tech eszköz(ök)re van szükségem?

Ezt csak Te tudhatod. Ám jobb, ha azzal is tisztában vagy, hogy a fejlődő technika sok olyan lehetőséget rejt, amely a régebbi eszközöket is képes kompatibilissé tenni. Léteznek olyan örökzöld konstrukciók, amelyekkel elég egy keveset foglalkozni és még stabilabb, sokoldalúbb eszközt kaphatsz kézhez, mintha az új, kommersz, netán a legújabb high-tech eszközt vennéd meg horribilis áron.

De ha minőségi gépet veszek, az mindenképp sokba fog fájni, nem? 

Nem feltétlenül. Van egy jól bevált laptopod és nehezen válsz meg tőle, ismerős a helyzet? De közben lépést akarsz tartani a rohamosan fejlődő digitális világgal, ezért szükséged lenne egy naprakészebb gépre?

Nem vagy egyedül! Sokan vásárolnának stabil, ár-érték arányban megfelelő konstrukciót anélkül, hogy gamer PC/laptopszintű igényeik lennének.

Ám nincs rá pénzük. 

Ha végigböngészed a hirdetéseket, elriaszthatnak az irreálisan magas árak. De senki nem várhatja el Tőled, hogy inged-gatyád rámenjen a legmenőbb high-tech termékekre.

Akkor mégis mi lehet a megoldás? 

Vonatkoztass el a haszonszerzés reményében kecsegtető, csodálatosnak tűnő, ám annál költségesebb ajánlatoktól, mert itt nem babra megy a játék, hanem súlyos pénzösszegekre. 

Mi van akkor, ha azt mondom, hogy a Te szeretett laptopodnak is van jövője?  

Biztos vagy benne, hogy a régi gépedet ki kell dobnod, vagy gombokért kellene értékesítened az alkatrészeit? Á, dehogy.

Nyugodtan vedd tudomásul, hogy Neked felhasználóként az a legfontosabb, hogy a legjobb élményben legyen részed azzal a termékkel, amelyre tényleg szükséged van. 

Legyen szó munkagépről, szabadidős, otthoni eszközről vagy akár egy kompakt utazós laptopról, fontos, hogy strapabíró, megbízható, gyors és időtálló géppel dolgozzunk. Jó lenne, ha így lenne! Igaz? 

Az általunk forgalmazott termékek gyártói külön figyelmet szenteltek annak, hogy a gépeik ne csak időtállóak, hanem fejleszthetőek is legyenek. Szerinted miért olyan kelendő mind a mai napig egy T530-as Lenovo ThinkPad? A profizmus felett nem jár el az idő. A márka nagyon is él! Legyen gyanús, hogy azért, mert életben tartják. Nem csak a gyártó…

Hanem mi is.    

Sokat teszünk a minőségi termékek fennmaradásáért

Ha megnézed a honlapot, tele vagyunk olyan ketyerékkel, amelyekről nem mondanád meg, valaha használták. Sőt! Ami azt illeti, ilyen gépekkel voltunk kint a Nagykereskedelmi Konferencián (nehogy azt hidd, hogy megúszod az élménybeszámolót.. 🙂 ) és az emberek nem akarták elhinni, hogy a kiállított gépeink egytől egyig használt, felújított eszközök..

Apropó, honlap…. lesz ezzel kapcsolatban meglepetésünk… (ezt csak suttogtam)

Nézd meg a következő post – ot, amelyben beavatlak a felújított számítógépek világába… ? 

Hozzászólnál a témához? Kérdésed van? Kommentelj! Minket tényleg érdekel a véleményed!